29 Temmuz 2013 Pazartesi

Seni Seviyorum Demeyi İhmall Etmeyinn


ilk okulda bir kız vardı adı gülşen. hep onu daha iyi görebilecek yerlerde oturdum. hangi derste başarılıysa ben de oldum. tenefüslerde herkes oynarken ben onu izledim. en güzel o gülüyordu, en güzel o okuyordu. bazı akşamlar acaba görür müyüm diye evlerinin önünden geçerdim. babası taksiciydi. acaba arabasının lastiğini indirsem sonra o değişirken yardım etsem babası beni sever mi diye düşünürdüm. onun sevdiği herşeyi sevebilirdim. 

birgün öğretmen herkesin adını yazıp kura çekti. öyle ki çıkan sonuca göre birbirimize ufak hediyeler alacaktı. bana gülşen çıktı, ona yasin diye bir çocuk. ben ona kalemlik aldım, o yasin e hikaye kitabı. hergün banim aldığım kalem kutusuyla gelir ben de bından mutlu olurum diye düşündüm. pek beğenmedi ki hiç kullanmadı. liseye kadar sevdim bu kızı. hiçbir zaman konuşmadık. sadece bir keresinde kaşkolu düşmüş koşup arkasından verince sağ ol demişti, ben de birşey değil...



bir arkadaşımla telefonda konuşuyorken başımın ağırdığını söyledim. dört gün sonra bir kargo geldi. içinde tek bir ağrı kesici ve yanında not. " bir daha başın ağrırsa yanında olamazsam dostum..."



daha önce bir yerde yazmıştım. belli bir zamandan sonra sarılamaz babalarla oğullar. öyle uzaktan uzağa. babam eskiden çok içerdi. bir gün yine en kafa güzel anında yatağıma yaklaştı. sessizce "seninle gurur duyuyorum eşşoğlueşşek" dedi. uyuyorum sanmıştı.


seni seviyorum denmezmiş. sevgi sesli söylendiğinde koca bir hiçten öte, altı doldurulamayan her duygu ucuz romantizmden başka birşey değilmiş. her haliyle bağıran bir kelimeye soluk olmak kimin haddine. 

seninle yok olmayan, ruhunu bir gölge gibi peşinden sürüklemeyen, senin ağzından çıkanı aklına yazmayan, seni severek gurur duymayan boşuna konuşmasın. konuşmayalım amk zorunda değiliz. o sikko cümleleri en serkeş ağızlarımızda daha temizmiş gibi yapmayalım. 

bazı insanlar hâlâ inanıyor sevgiye. bırakalım bari onlar temiz kalsın. 
© Tecermlh 2012 | Tecer Melih TÜRKİYE CUMHURİYETİ - İZMİR - KONAK